Over mij

HAPTONOMISCH ZWANGERSCHAPSBEGELEIDER |  

MASSEUR | VERLOSKUNDIGEIk ben Michelle Brouwer-van der Vlugt, geboren en getogen in Almere. Nadat ik afstudeerde als verloskundige, startte ik mijn praktijk voor verloskundige waarneming. Een aantal jaren later breidde ik mijn praktijk uit met het aanbieden van massages voor moeder en kind. Sinds 2021 is de praktijk verder uitgebreid met de haptonomische zwangerschapsbegeleiding en de zwangerschapscursussen. Op dit moment werk ik naast de praktijk als geboortezorg docent en geef ik scholingen en trainingen aan collega's binnen de geboortezorg. 

In mijn werk staat de verbinding centraal. Verbinden is de basis om jezelf en de ander te ontmoeten. Op de website vind je veel informatie over de massages, de haptonomische zwangerschapsbegeleiding en zwangerschapscursussen die ik aanbied. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op!

Voel je welkom bij Praktijk de Verbinding!

Haptonomie opleidingen


Basisjaar haptonomie

Als basis binnen mijn haptonomische werkzaamheden, heb ik het Post-HBO basisjaar haptonomie afgerond aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.

Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

Ik heb de opleiding tot haptonomisch zwangerschapsbegeleider aan de Academie voor Haptonomie te Doorn afgerond. 

Massage opleidingen

Ik heb verschillende massage opleidingen gevolgd en mij gespecialiseerd in de massages rondom moeder&kind. Mijn medische achtergrondkennis vanuit mijn werk als verloskundige neem ik daarin mee.


Wellness Totaal

Ik heb als basis de massage opleiding "Wellness Totaal"  afgerond. Na het afronden van deze opleiding ben ik begonnen met het aanbieden van de ontspanningsmassage. 

Lomi Lomi 

Als specialisatie op de opleiding "Wellness Totaal" heb een Lomi Lomi specialisatie gevolgd. Een deel van de Lomi Lomi massage technieken gebruik ik tijdens mijn ontspanningsmassages, zwangerschapsmassages en post partum massages. 

Cupping Massage

Als specialisatie op de opleiding "Wellness Totaal" heb een specialisatie Cupping Massage gevolgd. De Cupping Massage is onderdeel van de klachtbehandeling.

Zwangerschapsmassage & Kraammassage

Ik heb de opleiding Zwangerschapsmassage afgerond. Een massage binnen de eerste drie maanden na de bevalling valt onder de Kraammassage. 

Babymassage

Ik heb de opleiding Docent Shantala Babymassage afgerond.

Kindermassage

Ik heb de opleiding Shantala Kindermassage afgerond.

Rebozo massage

Ik heb de opleiding Rebozo Massage afgerond. Ik gebruik de rebozo tijdens mijn werk als verloskundige om de pijn van de wee├źn te verlichten. De rebozo massage technieken zijn breed inzetbaar en laagdrempelig toe te passen voor jong en oud. Het is mogelijk om de rebozo in te zetten bij specifieke klachten, als onderdeel van de zwangerschaps-, kraam-, kinder- en ontspanningsmassage.

Verloskunde opleiding


HBO Verloskunde

Ik de HBO opleiding verloskunde aan de Verloskunde Academie Amsterdam afgerond.