Over mij

VERLOSKUNDIGE | MASSEUR | TRAINER | HAPTONOMISCHE ZWANGERSCHAPSBEGELEIDER I.O.

Ik ben Michelle Brouwer, geboren en getogen in Almere. Nadat ik afstudeerde als verloskundige, startte ik mijn praktijk voor verloskundige waarneming. Sindsdien ben ik werkzaam bij verschillende verloskundige praktijken in het land. Later heb ik mijn praktijk uitgebreid en ben ik verschillende massageopleidingen gaan gevolgen. Mijn bedrijfsnaam veranderde ik naar “Praktijk de Verbinding”. Zowel in mijn werk als verloskundige als binnen mijn werk als masseur, staat de verbinding bij mij centraal. Verbinden is de basis om jezelf en de ander te ontmoeten. Daarnaast verbindt de praktijk mijn twee passies: de verloskunde en het masseren. Tijdens de massage mag je alles loslaten, volledig “ont-moeten” en je verbinden met jezelf en/of met je (ongeboren) kindje, terwijl je/jullie heerlijk geniet(en) van de ontspanning. Eventuele knopen en blokkades worden opgeheven en je komt volledig tot rust. 

Naast de verloskunde en het masseren volg ik de opleiding voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Naar verwachting zal in 2021 haptonomische zwangerschapsbegeleiding aangeboden worden bij Praktijk de Verbinding.

Massage opleidingen

Als masseur heb ik verschillende massage opleidingen gevolgd. Ik heb mij gespecialiseerd in de massages voor moeder&kind. Mijn medische achtergrondkennis vanuit mijn werk als verloskundige neem ik daarin mee.


Wellness Totaal

Ik heb als basis de massage opleiding "Wellness Totaal"  afgerond. Na het afronden van deze opleiding ben ik begonnen met het aanbieden van de ontspanningsmassage. 

Lomi Lomi 

Als specialisatie op de opleiding "Wellness Totaal" heb een Lomi Lomi specialisatie gevolgd. Een deel van de Lomi Lomi massage technieken gebruik ik tijdens mijn ontspanningsmassages, zwangerschapsmassages en post partum massages. 

Cupping Massage

Als specialisatie op de opleiding "Wellness Totaal" heb een specialisatie Cupping Massage gevolgd. De Cupping Massage is onderdeel van de klachtbehandeling.

Zwangerschapsmassage & Kraammassage

Ik heb de opleiding Zwangerschapsmassage afgerond. Een massage binnen de eerste drie maanden na de bevalling valt onder de Kraammassage. 

Babymassage

Ik heb de opleiding Docent Shantala Babymassage afgerond.

Kindermassage

Ik heb de opleiding Shantala Kindermassage afgerond.

Rebozo massage

Ik heb de opleiding Rebozo Massage afgerond. Ik gebruik de rebozo tijdens mijn werk als verloskundige om de pijn van de weeën te verlichten. De rebozo massage technieken zijn breed inzetbaar en laagdrempelig toe te passen voor jong en oud. Het is mogelijk om de rebozo in te zetten bij specifieke klachten, als onderdeel van de zwangerschaps-, kraam-, kinder- en ontspanningsmassage.